Старт відбору бібліотек «Німецька книжкова полиця в Україні»


📣Український інститут книги оголошує старт відбору бібліотек «Німецька книжкова полиця в Україні»

 в межах проєкту «Обмін між німецькою та українською книжковою та літературною індустрією», що фінансується Уповноваженою федерального уряду Німеччини з питань культури та засобів масової інформації та реалізується Goethe-Institut Ukraine, Німецькою асоціацією видавців та книгорозповсюджувачів і Українським інститутом книги. 

 

📚Мета проєкту — забезпечити у 2024 році публічні бібліотеки України новими виданнями книжок німецьких авторів, перекладених українською мовою. Книжки отримають 1000 публічних бібліотек. 

🎁Кожна з бібліотек-учасниць проєкту отримає комплект з 14 нових книжкових видань для створення книжкової полиці німецької літератури у своїй бібліотеці. Це книжки для дорослих читачів. 

 

Бібліотеки отримають книжки у жовтні-листопаді 2024 року. 


🔗Для участі в проєкті потрібно заповнити анкету за посиланням: https://forms.gle/Vi6sPDKNEy4s1Fek9


❗️Прохання заповнити анкету до 1 квітня 2024 року.

 

Умови участі бібліотек у проєкті: 

 

🔸створення у бібліотеці окремої полички німецької літератури у рамках проєкту «Німецька книжкова полиця в Україні» з інформативним банером чи/або плакатом та відповідним логотипом (надасть Гете-Інститут); 


🔸надання у визначений Інститутом книги термін фотодокументації (фотозвітів): фото наповненої і оформленої полички з книгами (обов'язково), фото проведених заходів з популяризації читання з використанням зазначених книжкових видань (вітається); 


🔸згода на підготовку і надання фотозвітів створеної полички та проведення промоційних заходів. 

Список відібраних бібліотек буде опублікований на сайті Інституту книги.

 Джерело


Популярні публікації