Таємниці Діснейленду


Найбільший в США тематичний парк розваг та сімейного відпочинку під назвою Діснейленд відкрили 17 липня 1955 поблизу від маленького каліфорнійського міста Анахайм, розташованого на південь від Лос-Анджелеса. Парки Діснея – улюблені місця розваг не тільки дітей, а й дорослих. Однак якщо діти вірять в ідеальний світ, який бачать перед собою, то дорослі часто задаються питанням про те, що ховається за цими казковими яскравими декораціями.
Завісу таємниці відкрило видання “Наш Техас”.
Коли настає ніч
З приходом темряви в парку з’являються люди, які виконують чорну роботу. Цілий рік ночами тут працює близько 600 садівників, прибиральників, малярів і декораторів, щоб вранці парк, площа якого близько 85 акрів (34 га), був ідеально чистим.
Кошаче царство
Багато років тому кішки почали заселяти парк. Вдень вони ховалися серед дерев і чагарників, а вночі виходили зі своїх укриттів для полювання. Але співробітники парку не стали виганяти тварин, а навпаки, стали підтримувати їх популяцію, тому що кішки рятують «Діснейленд» від нашестя щурів і мишей. Тепер хвостатих співробітників парку близько 200. Вони живуть в спеціальних «котячих будиночках». За ними доглядають, стерилізують дорослих кішок і знаходять будинок для кошенят, народжених тут.
Секретні коридори
Народна легенда розповідає, що одного разу Уолт Дісней побачив ковбоя з тематичного парку «Frontierland», присвяченого Дикому заході, в фантастичному парку «Tomorrowland». Будучи перфекціоністом, він порахував неможливим, щоб ковбой гуляв по країні майбутнього, а, наприклад, астронавт по середньовічному ярмарку. Не можна, щоб в світі дитячих фантазій і мрій щось нагадувало про реальність.
Тому у всіх парках існують приховані проходи, по яких переодягнені в костюми герої можуть пройти в потрібний тематичний парк. Крім того, там розташовані складські приміщення, костюмерні, їдальні для працівників парку та кухні, а також перукарні, кімнати швидкої медичної допомоги та банки для співробітників. Все це приховано від очей відвідувачів за стінами сувенірних магазинчиків і кафе, розташованих в «підроблених» будівлях «Діснейленду», за декоративними фасадами, а іноді і під землею (в «Діснейленді» є тільки один невеликий «підземний» коридор, в основному наземні приміщення , а в «Disney World», побудованому у Флориді пізніше, є ціла система підземних коридорів, спланованих заздалегідь). 
Потрапити за лаштунки парку «Magic Kingdom World» можна, замовивши спеціальний тур «Keys to the Kingdom». Цей тур краще замовляти, якщо ваші діти старше 16 років. За декораціями парку можна побачити напіводягнених казкових героїв, Міккі Мауса з власною головою в руках і інші несподіванки, і тому працівники називають цей тур «Murder the Magic».
Таємний «Клуб 33»
На Площі Нового Орлеана в «Діснейленді» є двері, над якою відсутні вивіски і розпізнавальні знаки. Це вхід для членів клубу «33». Клуб був заснований в 1967 році і названий по числу спонсорів. Приміщення клубу розташоване прямо над атракціоном «The Pirates of the Caribbean ride», і призначене для проведення закритих вечірок за участю знаменитостей, політиків і інвесторів. Це єдиний заклад в «Діснейленді», де розливають алкоголь. Серед членів клубу актор Джонні Депп, музикант Елтон Джон, компанії Boeing, Chevron і AT & T. Приміщення клубу прикрашено антикварними предметами, особисто обраними Уолтом Діснеєм і його дружиною.
Всього членів клубу налічується близько 500, а список бажаючих в листі очікування дуже довгий.
Квартири Уолта Діснея
Під час будівництва парку Уолт Дісней проводив тут дуже багато часу, тому для нього була обладнана невелика квартира в приміщенні пожежної станції на Main Street, біля головних воріт. Декоратором квартири став Еміл Кури, який працював художником-декоратором на багатьох «диснеївських» фільмах.
Саме в цій квартирі в 1955 році, стоячи біля вікна, Дісней спостерігав вхід перших відвідувачів в день відкриття парку «Діснейленд». Тут він також проводив багато часу зі своєю сім’єю – дружиною Ліліан і двома дочками. У квартирі була обладнана невелика кухня, ванна і навіть патіо, приховане від людських очей. Тут Ліліан любила влаштовувати чаювання з гостями.
Уолт зазвичай працював за невеликим письмовим столом біля вікна, що виходить на головну вулицю. Світло настільної лампи було знаком для працівників парку, що їх бос на місці. Після смерті Діснея ця лампа горить завжди, ніби нагадуючи відвідувачам, що творець парку розваг завжди з нами. Світло лампи можна побачити, коли стемніє, якщо стати навпроти будівлі пожежної станції. Або потрапивши всередину квартири – для цього можна замовити окремий тур «Walk in Walt’s Disneyland Footsteps», який проходить двічі на день.
В рамках цього туру також можна відвідати велику розкішну квартиру The Disneyland Dream Suite площею в 2200 кв. футів, яка розташована там же, де і «Клуб 33» – на Площі Нового Орлеану.
Інша квартира для іменитих клієнтів (площа – 650 кв. Футів) розташована в парку «Disney World» в Замку Попелюшки. Спочатку планувалося, що в ній буде залишатися Уолт Дісней під час своїх візитів до Флориди, але він помер за п’ять років до відкриття парку. 



Популярні публікації