Модне е-паління: чого чекати шкоди чи користі?


Сьогодні вейпи стали модним напрямком. Цигарковий дим, високодисперсний пар, приємний аромат... - усе це ознаки електронної цигарки. Палити електронну цигарку сьогодні модно. Особливо це стосується підлітків. Причому паління вейпів характерне як для дітей раннього підліткового віку - 10-14 років, так і більш пізнього - 15-19 років. Офіційна статистика ВООЗ (Україна) свідчить про наступне: кожна 5-та дитина - вейпер. Чомусь багато дітей думає, що від електронних цигарок шкоди немає абсолютно ніякої. Однак електронка не така вже й нешкідлива, як думають діти. Не забувайте, що пари для вейперів, як і випускання диму від звичайної цигарки - це ніщо інше, як нікотинова залежність. Пари в електронних цигарках також шкідливі, як і сам дим. Хтось може із цим не погодитися, стверджуючи, що є безнікотинова рідина, яка абсолютно організму не шкодить. Однак наукові дослідження свідчать про зворотнє. І демонструють, що навіть безнікотинова заправка, як і її пари, шкідливі. Адже вони негативно впливають на легені.

Рідина, якою заправляються вейпи, може бути якою завгодно. Та часом за найнешкідливішим випарником, як може здатися на перший погляд, навіть ховаються наркотики. І найбільше страждає у цьому плані підростаюче покоління. Деяка молодь бавиться психоактивними речовинами, які входять до складу випарника. А їхні наївні батьки навіть не підозрюють про це.

У підсумку жижка курця може бути якою завгодно. Вибрати її на свій розсуд, звичайно ж, можна. Але здоров'я нашим легким зовсім не додасть. Так звана підсистема дихати парою без нікотину або з ним безпечною явно не буде. І цьому є вагомі докази. Вибір палити чи не палити вейп, звичайно ж, стоїть за вами. Але краще цього все ж таки не робити!

Шукай більше лайфхаків з відмови від куріння на сайті www.stopsmoking.org.ua


 


Популярні публікації